Porkkanalohi eli porkkala valmistetaan porkkanoista, jotka kypsytetään ensin uunissa runsaassa suolassa, minkä jälkeen ne marinoidaan.
Onnistuneesti valmistettuna porkkanalohi muistuttaa sekä maultaan että rakenteeltaan aitoa kylmäsavustettua lohta, joten sitä voi kutsua myös vegaaniseksi loheksi.
Porkkanaloheen kannattaa valita mahdollisimman paksuja porkkanoita. Tällöin suolauksesta ei tule liian voimakasta, minkä lisäksi porkkanoiden viipalointi on helpompaa.
Halutessaan porkkalan valmistukseen voi toki käyttää vähemmän suolaa. Omaan makuun sopivan suolan määrän saa selville vain kokeilemalla. Myös omaan makuun sopivan marinadin oppii muutaman valmistuskerran jälkeen. Nestesavuna toimii hyvin ainakin Poppamies Jalosavu.
Porkkalaa voi käyttää kuten kylmäsavustettua lohtakin, eli se sopii hyvin vaikkapa leivän päälle.
Parhaat vegereseptit ovat usein yksinkertaisia, kuten porkkanalohikin. Oletko sinä jo kokeillut porkkanalohta? Kirjoita kommentti!
4 | Porkkanaa | |
800 g | Karkeaa merisuolaa |
1 rkl | Rypsiöljyä | |
2 tl | Nestemäistä savuaromia | |
1 tl | Valkoviinietikkaa |
Ei kommentteja