Vegaaniset pinaattiletut

Vegaaniset pinaattiletut (tai pinaattilätyt) ovat erinomaista arkiruokaa, sillä ne valmistuvat nopeasti, eikä raaka-aineitakaan liikaa ole. Lisäksi pinaattiletut ovat terveellisempiä, mutta vähintään yhtä herkullisia kuin perinteiset letut.

Jauhoina voit käyttää vehnä- ja grahamjauhoja. Voit myös käyttää pelkästään vehnäjauhoja. Kauramaidon sijaan voit käyttää myös muuta kasvimaitoa, kuten soijamaitoa.

Pinaattilettujen kanssa sopii maun mukaan vaikkapa puolukkahillo tai porkkanaraaste.

Monien mielestä pinaattiletut ovat yksi parhaista vegeresepteistä. Joko sinä olet kokeillut niitä?

Resepti: Vegaaniset pinaattiletut

Ainekset (10)

150 g Pakastepinaattia
1 ½ dl Vehnäjauhoja
1 dl Grahamjauhoja
1 dl Kaurahiutaleita
5 dl Kaurajuomaa
1 tl Leivinjauhetta
1 tl Suolaa
¼ tl Valkopippuria
2 tl Öljyä
Voita tai margariinia paistamiseen

Valmistus

  1. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, suola, sekä valkopippuri kulhossa.
  2. Lisää kaurajuoma, öljy ja sulatettu pinaatti. Sekoita huolellisesti.
  3. Anna pinaattilettutaikinan turvota ainakin 15 minuuttia.
  4. Paista ohuita lettuja pannulla molemmilta puolilta.

Vinkki: Parhaat pinaattiletut valmistuvat valurautapannulla. Vinkki: Lisää pannulle muutama tuore pinaatinlehti ennen lätyn paistamista. Näin saat letuista koristeellisia ja hieman lisää pinaatinmakua mukaan.

Ei kommentteja